Jsme neformální skupina obyčejných občanů, kteří vidí absolutní nutnost okamžitě změnit zákon o soukromých exekutorech. Máme zatím neformální název: Trváme Na Zrušení Soukromých Exekutorů.
V naši republice dennodenně soukromí exekutoři ničí další a další slušné rodiny. Jsou teď běžné případy, kdy na základě údajně nezaplacené pokuty v MHD v roce 1994, exekutor slušným lidem zastaví dům či byt a vymáhá částky okolo 10ti čí 20ti tisíc korun. Není způsob se proti tomu bránit.
Proto spojíme své síly abychom účinně tlačili na Ministerstvo Spravedlnosti a naše vážené poslance a senátory, aby do prvního ledna 2012 sjednali nápravu tohoto nehorázného bezpráví. Prosíme všechny rozumné občané aby se k této iniciativě připojili.
Chystáme Petice. Budeme navštěvovat poslanecké kanceláře se jasnými písemnými požadavky. Nepřestaneme dokud v této věci nebude obrovská změna.
Spojte se s nami na adrese: ExekuceJenFerove@seznam.cz

čtvrtek 1. září 2011

Zastavit dům kvůli dluhu 200,-Kč?

Jedna moje známá má hypotéku. Každý rok mění úrokové sazby. Ale loni místo hezkého dopisu o tom jak o čtvrt procenta se mění sazby dostala výhrůžný dopis od své banky ať okamžitě vyčistí List Vlastnictví a do té doby co bude čistý platí každý den vysoké penále (porušení smlouvy, ten dům je jištění). Známá nechápala co se děje. Vše řádně platila. Problém je zřejmě na katastru. Letěla na katastr a tam zjistila, že nějaký vážený pan JUDr Vymáháč Exekutor získal zástavní právo na její dům. A úspěšně bez jejího vědomí vložil záznam o tom do Katastru Nemovitosti. Celkem velký průser. Ten dům má hodnota pár milionů korun a ta banka každý den účtuje vysoké penále za porušení hypoteční smlouvy. Celý den volala a volala do toho Exekutorského „Úřadu“ (je to soukromník podnikatel ale na základě absurdního zákona se mu říká „úřad“) Nebrali telefon, pak, že není úřední den, potom že neví, ať zkusí jindy. Po dlouhé době od Exekutorského „Úřadu“ zjistí, že má nezaplacený dluh trochu přes 10 000,-Kč. Zřejmě v roce 1988 někdo jel na černo v MHD v Brně a dostal pokutu 200,-Kč. Dal jméno mé kamarádky a nějaké úplně jinou adresu kde moje známá nikdy nebydlela (je to celkem běžné jméno i přijmení takže v celém Brně desítky možná stovky žen mají to stejné). Nikdo se o to nestaral. Dopravní podnik nemohl zkontaktovat mou známou protože na té adrese nebydlela. Pak v roce 2009 Dopravní podnik prodal všechny tyto staré pohledávky Vymáháči. Ten okamžitě začal naúčtovavat penále a poplatky z prodlení, úroky a tak podobně až částka byla 10 000,-Kč a celou dobu prostě nijak neinformovali “dlužníka”. Uměli vypátrat, že vlastní dům. Uměli vložit zástavu do Katastru. Ale neuměli najít její pravou adresu (i když to bylo jasně uvedeno v Katastru Nemovitosti) a dát jí vědět, že nějakých 200,-Kč dluží (nehledě na to, že to vůbec nebyla ona kdo jel na černo v roce 1988). Šance na spravedlivý proces byly nulové. V civilizované zemi by dotyčná podala žalobu a vyhrála i s vysokým odškodným. V Česku takto uměle vytvořený dlužník vypočítá, že poplatky co bude muset platit bance kvůli tomuto maléru budou daleko vyšší než těch 10 000 pro toho lichváře, tak mu to prostě dá a bude klid. (naštěstí měla k dispozici tolik peněz, trochu méně majetný člověk by mohl kvůli tomu přijit o dům). Poslala peníze na účet Vymáháčského úřadu, a zavolala, kdy bude odstraněn ten záznam (aby banka konečně přestala naúčtovavat ty penále) Nebrali telefon, pak, že není úřední den, potom že neví, ať zkusí jindy. Po dlouhé době a šilené nervy dostala kompetení osobu k telefonu. Vážený pan JUDr Vymáháč Exekutor jí řekl, že zákon říká, že musí nechat odstranit ten záznam ale neříká kdy. A tím, že moje kamarádka tolik průdila tak asi to bude hodně dlouho.
Totéž se může stát Vám, kdykoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat